خانه / سلامت / با موارد مصرف و عوارض قرص ترانکوپین آشنا شوید

با موارد مصرف و عوارض قرص ترانکوپین آشنا شوید

قرص ترانکوپین در دوزهای تراکوپین ۱۰۰mg ،۲۵mg و ۲۰۰mg، همچنین ترانکوپین ای آر ۵۰mg و ۲۰۰mg در بازار دارویی ایران عرضه می شود و از جمله داروهای آرامبخش و خواب آور می باشد و برای درمان جنون نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

با موارد مصرف و عوارض قرص ترانکوپین آشنا شوید

نحوه مصرف قرص ترانکوپین:

دوز مصرفی این دارو برای هر شخص بسته به نوع بیماری و تشخیص پزشک متفاوت می باشد. اما به طور کلی نحوه مصرف قرص ترانکوپین برای درمان اختلال دوقطبی و حملات مانیک حاد ناشی از این بیماری در ابتدا با دوز ۲۵mg و دو مرتبه در روز و از راه خوراکی می باشد. بعد دوز این دارو افزایش می یابد، یعنی به ۱۰۰mg در طول روز و دو مرتبه می رسد. سپس در روز چهارم مصرف این دارو به ۲۰۰mg در طول روز و دو مرتبه تغییر می یابد.

مصرف داروی ترانکوپین برای درمان اختلالات سایکوتیک و علائم و نشانه های این بیماری با دوز ۲۵mg در طول روز و دو مرتبه شروع می شود. سپس در روز دوم و سوم میزان مصرف دارو بین ۲۵mg تا ۵۰mg می باشد، که باید ۲ الی ۳ مرتبه در طول روز و به صورت خوراکی مورد مصرف قرار گیرد.

 

قرص ترانکوپین چه کاربردهایی دارد؟

این قرص یک نوع داروی خواب آور می باشد، که به منظور درمان اختلال خواب و اختلال دوقطبی(افسرگی شیدایی) با تشخیص پزشک تجویز می گردد.

 

توصیه های مهم برای مصرف این دارو:

برای پیشگیری از تداخل دارویی، در صورت مصرف داروهای دیگر با این قرص، با پزشک مشورت نمایید.

از مصرف خودسرانه این دارو و توصیه آن به دیگران خودداری نمایید.

زنان باید پیش از مصرف این دارو در دوران بارداری و شیردهی با پزشک مشورت کنند.

برای درمان  بی خوابی و یا کم خوابی ناشی از افسردگی مصرف این قرص موثر نخواهد بود.

 

مصرف قرص خواب ترانکوپین در دوران بارداری و شیردهی

ترانکوپین در دوران بارداری جزء گروه C است و ممکن است به جنین آسیب برساند. در صورت شک به بارداری یا برنامه ریزی برای آن پزشک خود را مطلع سازید.

مشخص نیست که ترانکوپین به شیر وارد می شود یا خیر و به کودک شیرخوار آسیب می رساند یا خیر. اگر شما به کودک خود شیر می دهید بدون مشورت با پزشک خود این دارو را مصرف نکنید.

 

عوارض جانبی ترانکوپین:

سردرد، سرگیجه، تب، گوش درد، بی اشتهایی، خشکی دهان، التهاب گلو، سرفه، یبوست، التهاب غشاء مخاط داخلی بینی، کاهش گلبول های سفید در گردش خون، تعریق و افزایش وزن از جمله عوارض احتمالی مصرف قرص ترانکوپین می باشند.

 

توضیحات دارو:

داروی ترانکوپین برای درمان اسکیزوفرنی، اختلال دو قطبی و سایر اختلالات ذهنی به کار برده می شود. نیمه عمر این دارو در حدود 6 ساعت است و پس از تجویز خوراکی سریعا جذب می گردد، ضمنا توسط کبد متابولیزه می شود.

 

هشدارها:

در صورت مشاهده علائمی نظیر آنفولانزا، کوفتگی عضلات، افزایش دمای بدن و تعریق سریعا به پزشک مراجعه نمایید.

مصرف همزمان این دارو با داروهای آنتی هایپرتانسیو ممکنه سبب تشدید اثرات هایپوتانسیو گردد.

 

منبع: arga-mag.com

سوالات آیین نامه